PROGRAMMA

14. septembrī no pl. 17.00

Viesizrāde - "Savā starpā"

Kāds ir komunikācijas process ar tikko satiktu cilvēku? Kāpēc visu savu dzīvi pazīstamam cilvēkam nevaram pateikt, ko patiesībā domājam? Kādas lietas vārdos nav iespējams aprakstīt? Kāpēc cilvēki vispār sarunājas, kāpēc cenšas paskaidrot ko tādu, ko izteikt vārdos nav iespējams? Savu izrādi, kā horeogrāfe redzu kā harmonisku haosu, nemitīgu ciklu, rituālu.

Horeogrāfija: Sintija Skrabe
Dejo: Anna Marija Puķe, Rūdis Vilsons
Komponists: Henrijs Poikāns
Piedalās: Koris “Dziesmuvara”












Foto: Aija Melbārde

HOREOGRĀFI


dmitrijs_gaitjukevics.jpeg

Dimitrijs GAITJUKEVIČŠ

Laikmetīgās dejas mākslinieks. Absolvējis Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu (šobrīd Rīgas Baleta skola) (2003) un Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas programmu (2007). 2020. gadā ieguvis maģistra grādu scenogrāfijā Latvijas Mākslas akadēmijā. 

Kopš 2019. gada PIKC NMV “Rīgas Baleta skola” laikmetīgās dejas programmas kursa vadītājs. Kopš 2024. gada PIKC NMV “Rīgas Baleta skola” laikmetīgās dejas programmas vadītājs. Horeogrāfs dejas izrādēm ”Par ko sapņo meitenes” (2010), “Dive” (2011), “Inside” (2013) ieguvusi "Spēlmaņu nakts" 2013 balvu "Gada sasniegums laikmetīgajā dejā", “Visas manas vājības ir tavas lūpas” (2018, Latvijas Nacionālais teātris), horeogrāfs un režisora asistents izrādē “Trīs Draugi” (2019, LNO režisors Sergejs Zemļanskis). Maģistra darbs- dejas izrāde “Otrā Pusē” (2020, horeogrāfe Elīna Gaitjukeviča) ieguvusi “Dejas balvu” 2019/2020 kategorijā laikmetīgās dejas izrāde.

eva_krumina.jpeg

Eva KRŪMIŅA

absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas bakalaura programmu, pašlaik turpina mācības Latvijas Kultūras akadēmijā „Audiovizuālā un skatuves māksla” maģistrantūras programmā. Ir gadu pieredze horeogrāfiju veidošanā, dejas meistarklašu  pasniegšanā, kā arī skatuves un video pieredze, pašai uzstājoties.

anna-novikova-tilcika.jpg

Anna NOVIKOVA-TILČIKA

ir Rīgas Baleta skolas absolvente ar astoņu gadu pieredzi Latvijas Nacionāla baleta trupas sastāvā. Kopš 2015 gada, iegustot humanitāro zinātņu bakalaura grādu Mākslās apakšprogrammā “Laikmetīgās dejas horeogrāfija” un bakalaura grādu “Mākslas fotogrāfija” Braitonas Mākslas universitatē Anglijā (2013), Anna darbojas kā horeogrāfe, dejas māksliniece un pedagoģe.

Kopš 2018 gada strādā NMV Rīgas Baleta skolā pasniedzot laikmetīgo un klasisko deju laikmetīgās dejas programmas audzēkņiem. Piedalījusies RBS laikmetīgās dejas izglītības programmas (2019) veidošanā. Ir Horeogrāfu asociācijas biedre. Anna aktīvi paplašina savas zināšanas kustības un ķermeņa izpētes jomā apmeklējot meistarklases, izglītojas ķermeņa veselības un funkcionalitātes sfērā - specialitātē pēdu darbības instruktors.

Apbalvojumi:

Latvijas Dejas balva 2017-2018 laureāte – laikmetīgās dejas dejotāja par izpildījumu izrādēs “Divotne”, “Slikta”, “visas manas vājības ir tavas lūpas” un laikmetīgās dejas iestudējums izrāde “Divotne”( sadarbībā ar Rūtu Pūci). Izrāde piedalījusies prezentāciju sesijā Baltijas Dejas platformā (2019., Viļņa) un iekļuvusi Aerowaves festivāla “Springback magazine” rubrikā “40 winks” (2020).

Radošais portfolio: https://annantmove.weebly.com/

DALĪBNIEKIEM

MEISTARKLASES

Alise Putniņa ir laikmetīgās dejas māksliniece, horeogrāfe un pasniedzēja. Strādā Rīgas Baleta skolā Laikmetīgās dejas nodaļā kā pasniedzēja, metodiķe un starptautisko projektu vadītāja. Sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru, gatavojot metodisko materiālu laikmetīgajā dejā profesionālajām deju skolām Latvijā. Ir Horeogrāfu asociācijas locekle. Vada klases kontaktimprovizācijā, improvizācijas tehnikās un jogā. Regulāri apmeklē meistarklases ārzemēs pie dažādiem nozares profesionāļiem. Bakalaura grāds iegūts Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas programmā (2015), savukārt maģistra grāds iegūts Latvijas Mākslas akadēmijas programmā POST (2023), kur Alise strādāja pie savas mākslinieciskās prakses attīstīšanas caur afekta un traumas studijām dažādos kontekstos. Piedalījusies grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs. Deviņus gadus veido dejas izrādes un notikumus Latvijā un ārzemēs, kā arī rada kustību materiālu teātra izrādēm. Radīta izrāde bērniem un pieaugušajiem “Eksperiments ar apskāvienu” (2017), kas Latvijā izrādīta jau vairāk kā 40 reizes. Solo izrāde “Naktene” (2019). Šobrīd norit darbs pie performances “Nepareizais pagrieziens. Cilvēka miesas meklējumi”, kas dienas gaismu ieraudzīs 2025.gadā.

10. un 11.09. 10:15-11:45 Babītes Kultūrizglītības centrā

Šajās klasēs darbosimies dažādās improvizācijas tehnikās, kas apvienos vairāku kustību metožu kopumu. Galvenais mērķis būs atrast elastīgāku, reaktīvāku, brīvāku un ergonomiskāku ķermeņa kustību. Darbosimies solo, duetos un grupā, apvienojot arī spēles elementus un koordinācijas uzdevumus. Kā veidot izturību, trenēt reakcijas ātrumu, saglabājot atvērtu un vērojušu pozīciju.

Eva Krūmiņa absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas bakalaura programmu, pašlaik turpina mācības Latvijas Kultūras akadēmijā „Audiovizuālā un skatuves māksla” maģistrantūras programmā. Ir gadu pieredze horeogrāfiju veidošanā, dejas meistarklašu  pasniegšanā , kā arī skatuves un video pieredze, pašai uzstājoties.

9.09. 10:15-11:45 Babītes Kultūrizglītības centrā

Meistarklases gaitā liksim uzsvaru uz sevis, apkārtējo cilvēku un apkārtējās vides apzināšanos. Iepazīsimies! Caur spēles principu iekustēsimies paši un iekustināsim viens otru. Meklēsim kopīgu elpu, centīsimies atrast līdzsvaru, mācīsimies krist un atradīsim spēku atkal piecelties.